dinsdag 1 februari 2011

Romi

Hei hei allemaal ,

Nadat van de week eerst ons zwarte poesje Siep ziek werd zaten we gisteren onverwachts met Romi bij de dierenarts. Toen ik gisterochtend met haar naar buiten ging vond ik haar kop er raar uitzien. Bij nader onderzoek zagen we dat haar neus en onder haar kin allemaal bulten zat. Binnen twee uur tijd zaten ze overal met het bloed er op. Ronald gebeld , die was aan het werk en kwam gelijk naar huis.
Dierenarts gebeld en wij op weg naar Hønefoss. De dierenarts wist het niet zeker maar Romi heeft een infectie in haar oor , is gaan krabbelen en heeft vervolgens met haar poot de rest van haar kop geraakt en dat is verder gegaan. Haar hele kop en haar ogen zijn dubbel zo dik , haar neus is kapot , ze heeft antibiotica gekregen en smeersel voor in haar oor. Over 7 dagen moet het verbeterd zijn en anders moeten we weer terug met haar. Ze ziet er niet uit , slaapt veel en als we buiten zijn duwt ze haar hele kop in de sneeuw voor verkoeling. Dat was een heel duur ritje gisteren , een uur heen en een uur terug rijden , 5 minuten dierenarts , apotheek en benzine en dat was dan 2400 kronen meneer en mevrouw. Maar ja , we hebben alle dieren even lief dus dat hebben we er wel voor over. Met Siep gaat het trouwens weer goed. Afgelopen weekend was het hier 1 graad en gisterochtend stonden we weer op met - 20 graden. Het zijn wel hele grote temperatuursverschillen steeds. Maar goed , we hebben weinig tot geen neerslag van wat dan ook. En ja , als hij er is dan zien we de zon weer , 5 minuten en dan is hij weer achter de berg verdwenen. Maar hij is er wel weer.
Verder weinig nieuws hier , alles gaat zijn gangetje en we beleven niet zoveel op het moment. Ronald werkt een paar uurtjes in de fabriek en keutelt verder hier rond en ik heb mijn borduurwerk weer opgepakt en ga af en toe een stukje wandelen.

Groetjes van ons en tot de volgende keer. Ha det bra.
De fotosite werkt niet dus geen foto van Romi helaas.

2 opmerkingen:

  1. Hei hei!
    Jakkie zeg, die arme hond! Wat zullen jullie geschrokken zijn!!
    Hopelijk gaat het inderdaad zo rap over, want dat moet zeer akelig voor het arme beestje zijn.
    Voor jullie niet minder natuurlijk, want dit soort dingen zit je niet op te wachten.
    De zon schijnt hier, als 'ie schijnt, toch ietjes langer dan 5 minuten. Donderdag was een heerlijke dag. Als je met de wind mee liep (die nu trouwens enorm is!) had je echt een voorjaar gevoel. Heerlijk!

    Beterschap voor jullie veestapel en voor Ron natuurlijk ook!
    Doe voorzichtig en tot mails!

    Liefs ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hei hei ,
    Het gaat alweer wat beter met haar. Haar kop is weer zoals het moet zijn , de bulten en plekken slinken en de open plekken op haar neus gaan langzaam dicht. We hebben een tube hele goede zalf voor de schapen , echt die tube doet wonderen , ook voor hondjes met een kapotte neus. De zon was er vandaag wat langer , nog even en we hebben hem weer de hele dag. Ook lekker is dat het al langer licht blijft , het wordt nu om 17.30 uur donker en om 08.00 uur is het weer licht.

    Liefs van ons.

    BeantwoordenVerwijderen