vrijdag 23 december 2011

Zijn gangetje


Hei hei allemaal,

Hier zijn we weer. We hebben weinig te vertellen. Het gaat zo zijn gangetje.
Het is heel stil in de stal zonder de schaapjes maar het is ook een stuk rustiger en minder werk. Vorige week zondag zijn we bij de schaapjes wezen kijken die naar Ageet en Arian zijn gegaan. Ik heb even lekker met ze geknuffeld en ze hebben hun kaakje gekregen. Emilie kwam gelijk voor een knuffel en een kaakje. Ze hebben het goed daar.
Met het weer is het nog steeds rustig , er is wel wat sneeuw gevallen maar niet zoveel. De temperatuur schommelt tussen de elke dag tussen de plus 2 en de min 13.
Dus dat valt ook nog wel mee. Vorig jaar hadden we weken van min 35 dus dit voelt wel lekker aan zo.
Ronald heeft van de week een aantal keren met de aanhanger hooi gehaald in Hedalen.
Dat had hij van de zomer al besteld zodat de paarden ook lekker droog voer kunnen eten. Hij heeft nu 4 keer gereden , nog 6 keer en ligt de hele stal vol met hooi.
Doordat er wat sneeuw ligt kunnen Sokken en Line weer wat uit de voeten en dat is ook wel fijn.
Ik heb weer van alles gebakken voor de Kerst. Heb ook maar wat in de vriezer gedaan want we zijn toch maar met zijn twee. Dan hebben we later ook weer wat als we zin hebben in wat lekkers.
Vanavond gaan de wij de buren råkfisk eten. Ik dan want Ronald eet dat echt niet.
Op Lille Juleaften ( de avond voor Kerstavond eten ze dat ) en de buren kennende komt de wijnfles en de akevitt ( brandewijn ) op tafel daarbij. De buurvrouw vindt het altijd gezellig als ik er ben en ze blijft dan ook altijd inschenken. Maar het is altijd heel gezellig en ze maakt er altijd , wanneer je ook komt een hoop werk van. We kregen een Kerstcadeautje van de buren ....zolang Ronald gepermiteerd is willen ze geen huur voor het huis hebben. De buurvrouw zei ; " het huis staat er toch ".
Verder hebben wij nagedacht hoe wij in de toekomst verder gaan. Ter zijner tijd laten we jullie dat weten. Op wat lichamelijk mankementjes na gaat het goed met ons.

Vi ønsker dere en God Jul og et Godt Nytt år. Wij wensen jullie hele fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar toe. Groetjes van ons en tot volgend jaar.
Ha det godt.

2 opmerkingen:

  1. Hey Lieve schatten ,

    Fijn te weten dat de buren er zijn voor jullie en dat er even geen huur betaald hoeft te worden.Dat geeft jullie een beetje meer lucht.

    We wensen jullie alle goeds voor het nieuwe jaar. Met nieuwe perspectieven.

    Hele dikke kus en tot snel hoop ik!!

    Liefs Corrina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hei hei!!
    Dat is nog eens een prachtig Kerstcadeau! Wat een heerlijk gevoel in deze vervelende situatie.
    We denken veel aan jullie, leven mee en hopen jullie dit jaar weer tegen te komen.
    Heel veel liefs van ons allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen