dinsdag 29 juni 2010

Dieren en zo



Hei hei allemaal ,

Hebben we gisteren toch een noodweer gehad !! Dat was gewoon niet leuk meer.
Het was prachtig weer tot een uur of drie en ik hoorde in de verte wat rommelen en de lucht ging steeds meer betrekken. Het kwam steeds dichterbij , Ronald kon om vijf uur nog net de paarden en de geiten voeren en toen kwam de regen met bakken uit de hemel. Het onweer en de bliksem hingen boven ons huis en er kwamen hagelstenen zo groot als kiezelstenen naar beneden. De stroom ging aan en uit en zo verder , het leek wel een knipperlichtinstallatie. Dat heeft de hele avond geduurd. De schapen waren het bos ingegaan , de geiten waren in hun stal , Boris stond met zijn kop onder de boom en Sokken en Line , ja die stonden eigenwijs als altijd ....middenin het weiland. Vannacht is het uiteindelijk gestopt maar we horen en zien overal water.
Sokken en Line hadden eindelijk een droog weiland , nu lopen ze in een modderpoel. Het pad is weggespoeld en ligt beneden aan de weg.
Maar goed , de zon schijnt weer en langzaam trekt het weer open. De wolken hingen wel heel erg laag vanmorgen. Gelukkig had dit weer nog geen grote invloed op het maaien , Ronald had al wel stukken gemaaid maar dat gaat gelijk als voer naar de paarden dus dan is het niet zo heel erg als het nat wordt. Een ander verhaal wordt het als het naar binnen moet. Ook daar weten we inmiddels alles van , als wij gaan maaien gaat het regenen. Maar ja zo is het. We hebben van de week de schapen verzet , Boris heeft een nieuw stuk gras gekregen en de geiten hebben er weer een stuk bij. En zo kan iedereen weer even vooruit. Van de week hoorde ik een kraai roepen en een herrie dat hij maakte , kijk ik uit het raam , kijk ik in de ogen van een jonge vos , die stond onder het keukenraam. Zo dichtbij zijn ze nog nooit geweest. En we hebben van de week ook een kraanvogel gezien , we horen ze regelmatig maar we hadden ze nog nooit gezien. Verder hebben we nog wat uitjes gehad , zo waren we uitgenodigd op een bijeenkomst waar ook lekker gegeten werd , we zijn naar een kleine braderie geweest , zijn bij kennissen wezen kijken die husky puppies hebben gekregen , zoooo lief maar ik mocht ze niet meenemen van Ronald.
We hebben bezoek gehad van Ronalds moeder en zus , het was heel leuk om ze te zien en we hebben het heel gezellig gehad met elkaar. We hebben ze de mooie plekjes van Hedalen laten zien en we zijn naar Hønefoss geweest samen. Daarna gingen ze weer verder op weg naar huis.
Waar ons schip of liever gezegd ons huisraad strand weten we nog niet. Het bestuur wil dat we hier weggaan maar er is geen huis voor ons in Hedalen. Er staat zat leeg maar er is niemand die wil verhuren of verkopen. Ja ...dit hebben we al eens eerder meegemaakt. Klinkt heel bekend. Maar goed , het wordt wel vervelend wat Ronald heeft wel zijn baan hier. We kunnen altijd nog in een hutje op de hei gaan zitten , maar ja daar krijg je geen brood mee op de plank. We blijven optimistisch en zoeken gewoon verder.

Dit was het weer voor deze keer. Groetjes van ons. Ha det godt.

3 opmerkingen:

  1. Hei hei!!

    Oh, wat krijg ik een heimwee als ik dat lieve huisje zie!!!!!!!
    Zo heerlijk!!
    Even diep zuchten hoor, zo'n prachtig plekje, jammer dat het zo moet lopen zoals het nu gaat.
    Hou jullie haaks! Als de tijd rijp is, komt er iets op jullie pad.
    Het klinkt misschien wat makkelijk, maar ik geloof er echt in. Wie weet zien we elkaar wel over een week of 6 als jullie toch nog op korte termijn iets vinden in het zuiden.

    Heel veel liefs, ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hei Marja
    Het zit jullie echt wek tegen hé wat jammer nou, en dat niemand wil verhuren is heel spijtig, maar alles zal gerust goed komen hoor ga aan jullie denken en duimen,groetjes voor jullie beiden en een aai voor de dieren. Conny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hei Roden ,

    Gaat waarschijnlijk niet lukken over 6 weken.
    We hebben het geprobeerd , maar nog geen antwoord terug gekregen. Het wordt nu wel krap.
    Maar wie weet.

    Liefs uit Hedalen

    BeantwoordenVerwijderen