donderdag 4 november 2010

Bergsrud.........Gulsrud

Hei hei allemaal ,

We hebben wat tegenslagen gehad maar konden uiteindelijk toch verhuizen. We zijn de berg af en de andere berg over gegaan met al ons huisraad en alle dieren voordat de winter echt begint. De keren dat we berg af berg op en berg weer af gingen zijn niet meer te tellen maar alles is op zijn plaats nu. Met de dieren gaat alles goed , Sokken en Line hebben het helemaal naar hun zin op hun platte stukje en met hun nieuwe stal , Boris staat buiten voor de deur , de schapen staan in de stal met zijn vieren , de geiten hebben het wat minder naar hun zin. Ze zijn hun bos en rotspartijen kwijt en staan nog in de stal wat ze niet gewend waren , de poezen waren met een uurtje helemaal thuis en gingen op verkenningstocht , de kippetjes hebben zoals gewoonlijk de hele stal weer in gebruik genomen , de konijntjes staan in huis op de overloop , Balder is helemaal thuis en plast tegen elk struikje wat hij tegenkomt maar Romi heeft wat meer moeite en wil in het donker niet plassen en naar buiten. Ze ziet en hoort allemaal vreemde dingen en is even het vertrouwde kwijt. Ze heeft wat meer tijd nodig om te wennen. Overdag gaat het goed maar zodra het donker wordt is ze de weg even kwijt. En wij .....hebben het helemaal naar ons zin in ons nieuwe huisje en met onze nieuwe buren / huisbaas. We hebben nog veel te doen maar doen alles op zijn tijd. Afgelopen maandag hebben we de sleutels ingeleverd van Bergsrud en zo hebben we weer een hoofdstuk afgesloten in het Noorse land en beginnen we weer aan een nieuw.....Gulsrud. Ik vroeg vanmorgen aan Ronald of dit het laatste hoofdstuk was en kreeg als antwoord ; " zeg nooit nooit ".
Bij deze krijgen jullie de fotoos van ons nieuwe onderkomen. De buitenkant van het huis wordt in het komende voorjaar gestript en komen er nieuwe panelen op en krijgen we ook een nieuwe voordeur.

Allemaal de groetjes van ons.

5 opmerkingen:

  1. Helaas lukt het even niet om de fotoos op het blog te krijgen. De computer is heel traag en leid geloof ik even een eigen leven. Jullie moeten nog even in spanning blijven. Ik probeer het later nog een keer. Ga nu even Ronald helpen buiten. Ha det bra.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hei hei!!!!

    Fijn!!!! Wat moet het een heerlijk gevoel zijn om weer een plek te hebben waar je je thuis kunt voelen. We zijn heel blij voor jullie!!
    En nu genieten. Lekker straks de kerst, dat moet toch een goed gevoel zijn.

    Heel veel woonplezier gewenst aldaar!

    Liefs uit Roden!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat lekker dat het ene nu afgesloten is. Je hebt nu een heerlijk stekkie met een gave keuken.
    Liefs en een dikke kus uit Assen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ja , we hebben een hele gave keuken.
    Weet je nog Yvonne het eerste jaar op Bergsrud ?
    Warm water halen uit de badkamer en in de " keuken " afwassen in een teiltje op de picknicktafel. Zo hebben we het 1 jaar gedaan.
    Nu heb ik een echte keuken. Ben er elke dag blij mee.

    Liefs voor allemaal uit Begna.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hei Hei,

    Wat goed om te lezen dat het jullie goed gaat! We hebben het nog regelmatig over jullie en de schaapjes. De 'grote' eland heet nog steeds Marja, en de kleine eland hangt nog steeds aan de autosleutel.

    Tot voor kort wisten we zelfs de namen van de schapen nog...

    Heel veel groetjes uit Delft! Ton, Joosje en Margot
    mlogman@xs4all.nl

    BeantwoordenVerwijderen