woensdag 16 mei 2012

Dieren en zo

Hei hei allemaal , Eigenlijk hebben wij maar gekke dieren rondlopen hier. De poezen zijn 8 jaar geleden geemigreerd naar Noorwegen met het vliegtuig , zijn tussentijds hier ook nog twee keer verhuisd , hebben nergens problemen mee en passen zich overal waar ze zijn heel gemakkelijk aan , lusten de meest gekke dingen , boterkoek , pannekoeken , zo nog veel meer en zijn gek op brun øst ( de noorse bruine kaas ). Muis onze jongste ( ze is al 9 hoor !! ) pikt zelfs de paprika van je bord als je zit te eten. Romi denkt dat ze een schaap is en eet gras als ze buiten is en Balder graaft tunnels naar Verwegistan en loopt met aarde in zijn bek. De kippetjes kakelen de hele dag dat het een lieve lust is , je hoort ze al van ver weg en eitjes leggen doen ze alleen als ze er zin in hebben. Sokken en Line maken zelf de dienst uit , gaan halverwege het pad staan grazen als je ze naar de overkant wil brengen. Voor eten doet Line alles dus met een handje krachtvoer loopt ze dan wel mee. De rustigste van het hele spul zijn toch de konijntjes , alhoewel Snickers er ook een aardig potje van kan maken. Witje is van mij en lijkt op mij , die hoor je niet. Hahahaha. Een paar weken geleden liep hier een eland rond en lopen er regelmatig hertjes hier op het weiland. Eergisteren liep ik naar de Joker voor een boodschap en toen stak er een hertje over nog geen 500 meter bij mij vandaan. Hij had mij niet gezien en geroken denk ik want hij bleef op de weg staan , keek in het rond en ging toen verder. Verder zijn wij druk met van alles en komt alles heel snel dichterbij. Ronald heeft op 8 juni zijn laatste werkdag. Hij is nog lekker bezig geweest hier. Hij heeft de stal afgemaakt en een stukje van het dak vernieuwd. De buurman krijgt nog een mooie stal voordat we weggaan. Het ziet er weer mooi uit. Behalve de kippetjes staan er geen dieren meer in.
Afgelopen zondag hebben we Sokken verkocht. Hij gaat terug naar zijn vorige eigenaar. Die zag hem te koop staan en omdat hij spijt had op de dag dat hij hem had verkocht aan ons wilde hij hem nu graag terug. Daar zijn we toch wel blij mee , we weten dat hij nu weer een goed tehuis krijgt. Line kan misschien met hem mee maar dat is nog niet zeker. Maandag is de dierenarts geweest en hebben ze allebei hun vaksinering weer gekregen. Met Sokken was hij zo klaar maar Line dacht er toch anders over. Uiteindelijk is het toch gelukt en heeft zij haar prik ook gekregen. Maandagavond kregen we een telefoontje van het transportbedrijf of ze onze spullen ook op vrijdag 15 juni mochten komen inladen inplaats van de week erna. Ze zijn dan in Noorwegen en zouden dan weer terug moeten komen voor ons. Nu zijn wij niet zo moeilijk dus hebben we ja gezegd. Ze komen op 15 juni inladen en op 18 juni lossen in Nederland. Nu zijn we druk met het zoeken van een andere auto in Nederland omdat deze auto op het punt van begeven staat en we er geen geld meer in willen steken om hem te laten maken. Bovendien durven we er niet meer de lange reis naar Nederland te maken met de honden en de poezen achterin. Hij had het nog maar even vol moeten houden maar dat heeft hij helaas voor ons niet meer gedaan. Ronald laat zich nu vrijdag hier uitschrijven , gaat naar Nederland met het vliegtuig , schrijft zich daar in , koopt een auto en komt met de auto weer terug. Op 16 juni vertrekken wij dan richting Nederland met Balder , Romi en de poezen. Nog 4 weken en dan zijn wij aan het einde van ons Noorse verhaal. Ha det godt alle sammen.

5 opmerkingen:

  1. Hey Lieverds,

    Gezellig toch de beesten bende.
    Je beleeft iedere keer weer wat anders met ze.

    Fijn dat Sokken naar zijn oude baas terug kan en ik hoop dat Line met hem mee kan , anders word het denk best lastig , want die 2 kunnen niet zonder elkaar volgens mij.

    16 juni al richting Nederland, Helemaal te gek!
    Mooie constructie zo om een Nederlandse auto te kopen en alvast in te schrijven.

    Zie jullie weer gauw . Dikke knuffel Liefs Corrina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kind, wat gaat dat snel!!!!
    Jeetje, voor je het weet zijn jullie weer hier in Nederland!
    Heel veel succes met de laatste, ongetwijfeld zware, loodjes.
    Liefs og stor klem fra oss!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Ronald en Marja,
    Wat vliegt de tijd voorbij... Ik zie jullie nog zo in Frankrijk op de camping en ik kwam aan op een motor... Met wat ongemak... GRINNN
    Ik vind het jammer te lezen dat Noorwegen niet meer jullie thuisland is, maar wil je graag welkom heten in Nederland.
    Hopelijk komen we elkaar weer eens tegen!

    Lieve groeten,
    Martin Groenendaal

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Marja, Ronald,

    jammer dat je Noorwegen gaat verlaten. Maar fijn dat jullie terugkomen! Ik denk nog steeds met plezier aan onze reis terug! Weet je al waar je gaat wonen?

    gr, Margot Ton en Joosje
    margoton@xs4all.nl

    BeantwoordenVerwijderen