vrijdag 24 september 2010

Eerste sneeuw



Hei hei allemaal ,

Sinds gisteren regent het en vanmorgen zag ik de eerste sneeuw op de toppen liggen toen ik naar buiten keek. Het was al een paar dagen op de radio dat er sneeuw zou komen. De regen kan overgaan in natte sneeuw vanmiddag.
Wij zijn inmiddels bezig met verhuizen. Elke avond brengen we een aanhanger met dozen naar ons nieuwe huis. Beneden zijn de eigenaars nog druk bezig met verven , het plaatsen van een nieuwe keuken en steenstrips op de muur achter de kachel.
De bovenverdieping is klaar en daar brengen wij de dozen en andere spullen vast naar toe. Heel de familie is bezig , het moet af deze week want volgende week begint de jacht en dan verdwijnt iedereen in het bos. Morgen gaan we hekwerk en draad zetten zodat de dieren over kunnen voordat de sneeuw echt komt. De paarden worden volgende gehaald en weggebracht. Dat heeft de eigenaar voor ons geregeld. Het voer hebben we ook al geregeld voor daar. En ondertussen werkt Ronald en zorgen we dat het hier ook verder gaat. Balder en Romi hebben hun inentingen gehad , kleine Bernard is gecastreerd en er zijn van de week nog 3 schapen en 3 geiten naar de slacht gegaan.
Kleine mama , Bernard en Bambi , 4 schapen en Boris onze ram , Sokken en Line , de kippetjes en de haantjes , de konijntjes , Balder en Romi en onze 4 lieve poezen verhuizen mee. Er blijven nog genoeg dieren over zoals jullie zien. Veel meer schapen zullen het niet worden , er kunnen er maar 10 in de stal. Maar Boris mag de schapen wel weer dekken in december. We hebben de lammetjes toch wel gemist dit jaar.
Op de fotoos staan onze oppas jongens Lars Ivar en Øystein. Ook zij verhuizen mee naar Begna.

Dit was het even kort , ik ga weer verder met inpakken , klaarzetten , uit elkaar halen , opruimen en zo nog meer.
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend. Groetjes en tot de volgende keer.

5 opmerkingen:

  1. Hey lieve mensen
    gelukkig gaan er nogal wat dieren mee naar het nieuwe onderkomen.
    Veel verhuisplezier tot oktober

    Liefs en een dikke kus Assen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi hoi!

    Druk druk druk! Maar heerlijk al die nieuwe positieve dingen!! Goed zo!
    Enneh ... verhuizen jullie oppasjongens ook mee? Of de beestjes ..?

    Liefs uit Roden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Iedereen verhuist mee , ook Lars Ivar en Øystein. We zijn wezen kijken met ze en ze waren gelijk verdwenen , spelen met de buurkinderen. Ik denk dat het voor hun ook goed is daar.

    Liefs uit Hedalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik snap er helemaal niets van!!
    Verhuizen die jongens met jullie mee????? Of gaan hun ouders verhuizen, jullie kant op? Of maak je een grapje?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wij verhuizen en de jongens blijven gewoon komen 1 x per maand. We hebben een brief gehad van de gemeente dat dat in orde was.

    BeantwoordenVerwijderen